Diabetes en de pedicure

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle en behandeling door de pedicure bij diabetespatiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. Bij diabetes is het belangrijk om een medische / gespecialiseerde pedicure te raadplegen.

Diabetische voeten vereisen extra zorg.

De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

  • de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
  • het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen
  • de voeten van stand kunnen veranderen

In principe is een behandeling bij diabetici hetzelfde als bij niet-diabetici. Maar we moeten nog voorzichtiger te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken. Bij de eerste behandeling bij diabetici testen we het gevoel in de voeten en de doorbloeding.

Het is raadzaam om 6-wekelijks naar een medische pedicure te gaan, ook als er geen voetklachten zijn. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling geeft de pedicure adviezen over de verzorging van de voeten en de keuze van schoenen. Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podoloog.